Sinop ta Gezilecek Yerler

Sinop’a Yolun Düşerse Gezilecek  Yerler

Sinop gece hayatı, Sinop Otelleri, Sinop Konaklama yerleri, Sinop ucuz uçak bileti, Sinop kaplıcaları, Sinop gezi programı, Sinop turları, Sinop Araç kiralama, Sinop kahvaltı yapılacak yerler, Sinop Öğlen yemeği, Sinop Manzara, Sinop Tarihi yerler, Sinop gezilecek yerler. Sinop seyahat rehberi, Sinop gezi turları, Sinop Yöresel Yemekler, Sinop Hakkında bilgi, Sinop Tanıtımı, Sinop Hafta sonu, Sinop Günübirlik gezi

Sinop Gezip Görülecek Yerler Listesi
1. Erfelek Şelalesi
2. Hamsilos Koyu
3. Sinop Arkeoloji Müzesi
4. İnaltı Mağarası
5. Akgöl
6. Akliman Kumsalı
7. Karakum Plajı
8. Tarihi Sinop Cezaevi
9. Sinop Kalesi
10. İnceburun Feneri

Türkiye’nin Karadeniz Bölgesinde yer alan Sinop, Gerek Turizm açısından gerekse tarihsel bir çok yerlere ev sahibi yapmaktadır. Her yanı deniz ve orman olan Sinop Görsel güzelliği ile gezip göreceğiniz yerler bakımından oldukça zengin.

İnsanları oldukça cana yakın olup misafir perverlikleri de bir o kadar ön plandadır.
Her daim güler yüzlü olmaları ve yöresel şiveleri ile sizi mutlu etmeye yetecektir.

Doğal güzellikler bakımından, eşine az rastlanır bir cennet diyebiliriz.
Her köşesi büyüleyici güzellikler karşınıza çıkabilir.

Sinop Gezip Görülecek Yerler Listesi

1. Erfelek Şelalesi

Erfelek Şelalesi: Sinop’un doğal güzelliklerinden sadece birisidir. muhteşem görünümü ile Erfelek Şelalesi turizm konusunda oldukça aktiftir ve ziyaretçilerine huzur katmaktadır.
Gerek Şelalenin yukarıdan aşağıya akıttığı sert suyun çıkarttığı su sesi ve iç açıcı görseli ile dibinde oluşan mavi gölü.

2. Hamsilos Koyu

Hamsilos Koyu: Türkiye’nin en kuzey ucunda yer alan koy; buzul aşındırması sonucu oluşmuştur ve Dünya’da kendiliğinden oluşan tek koy olma özelliğini taşır. Mesire alanları olduğu için gününüzü burada geçirmeniz mümkün.

3. Sinop Arkeoloji Müzesi

Sinop Arkeoloji Müzesi: Müzecilik faaliyetleri 1921 yılında başlayan Sinop’taki arkeoloji müzesinde zengin bir koleksiyon sergilenmektedir. Elde bulunan eserler zaman geçtikçe çoğalmış ve 1941 yılında arkeoloji müzesi kurularak hizmete açılmıştır.


4. İnaltı Mağarası

İnaltı Mağarası: Ayancık İlçesine 40 km uzaklıkta bulunan İnaltı Köyü sınırları içerisinde olan mağara denizden 1070 metre yüksekliktedir. Mağaranın 50 m altına kadar araçla ulaşım bulunmaktadır. Buradan da merdivenler aracılığıyla mağaranın ağzına ulaşılabilmektedir.

5. Akgöl

Akgöl: Sinop’un Ayancık ilçesi sınırlarında bulunan 1200m. yüksekliğinde bir yayladır. 2 çayın beslediği göl, sık orman içerisinde piknik yapmaya  oldukça uygun.
Gölü çevreleyen orman içerisinde yaban hayatı da gözlemlenebilmektedir.

6. Akliman Kumsalı

Akliman Kumsalı: Yeni Çiftlerinde hatıra fotoğrafı için gittikleri yerlerden birisidir.
 İl merkezine 9 km uzaklıktadır. Ayrıca koy sayesinde plajlarıyla turistlerin ilgisini çekmiştir.

7. Karakum Plajı

Karakum: Boztepe’de yanardağ patlaması sonucu yanardağın püskürttüğü kül ve kumlardan dolayı denizin dibi siyah kumla kaplanmış bu yüzden buraya Karakum denilmektedir.
Plajda şezlong, şemsiye, kafeterya hizmeti bulunmaktadır.

8. Tarihi Sinop Cezaevi

Tarihi Sinop Cezaevi: Tarihî Sinop Kapalı Cezaevi, bir dönem “Anadolu’nun Alkatrazı” tabiri ile de tanınan ve 1999 yılında kapatılarak müzeye çevrilen cezaevidir.
Tarihi eskilere dayanan yapı, şiirlere, şarkılara konu olmuştur.

9. Sinop Kalesi

Sinop Kalesi: Roma, Bizans ve Selçuklular döneminde onarılarak kullanılmıştır.
Günümüzde hâlâ özelliğini koruyan kalenin 2050 m. uzunluğu, 25 m. yüksekliği, 3 m. genişliği olup, iki ana giriş kapısı bulunmaktadır. Kale duvarı şehri çevrelemektedir.

10. İnceburun Feneri

İnceburun Feneri: ülkemizin en önemli deniz fenerlerinden biri.
Bunun nedeni ise, Türkiye’nin en kuzey ucunda yer alıyor olması. İnceburun’da, sahil kenarında, düzlük bir yerde bulunuyor bu sıra dışı fener.
Konum itibariyle, diğer deniz fenerlerinin en şanslısı belki de.
ETİKETLER GEZİLECEK YERLER HAMSİ LOS KOYU MANŞET NESİ MEŞHUR ? SİNOP SİNOP DENİZ FENERİ SİNOP HANGİ BÖLGEDE ? SİNOP İLÇELERİ
Paylaş: