Giresun da Gezilecek Yerler

Giresun da Gezilecek Yerler

Giresun’un İl Merkez Hariç Toplamda 15 adet ilçesi bulunmakta.

Alucra, Bulancak, Çamoluk, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Espiye, Eynesil, Görele, Güce, Keşap, Piraziz, Şebinkarahisar, Tirebolu, Yağlıdere

Giresun Karadeniz bölgesinin En güzel yerlerini barındıran, yeşili ve doğası ile ilgiyi üzerine çeken nadide şehirlerimizdendir.

İnsanların yaklaşımı ve şiveleri onları tanımanız ve sohbetinden keyif alacağınız kaçınılmaz.
kendine has lezzetleri ve yöre yemekleri de mevcut.

Giresun Turizm açısından da gezip görmeye değecek ve hastası olacağınız yerlere ev sahipliği yapıyor. Eğer yolunuz bir gün Giresun’a düşerse, nereleri gezeceğiniz hakkında fikir sahibi olmak istiyorsanız, aşağıdaki size önerdiğimiz gezilecek yerleri inceleyebilirsiniz.

Adından da belli olduğu üzere Dağların tamamı sislerle kaplanıyor.
Muhteşem bir manzaraya tanık olabileceğiniz sis dağı, Eğer Yolunuz Görele’ye düşerse muhakkak ziyaret etmeniz gereken yerlerin en başında gelenlerden..

Kümbet yaylası, piknik yapabileceğiniz, Çocuklarınızla veya arkadaşlarınızla top oynamak için doğanın bizlere sunduğu en güzel yerlerden bir yerdir.
Muhakkak havasını teneffüs etmeli çayınızı manzaranın verdiği huzurla içmelisiniz. ayrıca topu ineğimize vurursanız biz karışmıyoruz.

Yerli turistler kadar yabancı turistlerin de ilgi odağı olan bu bölge, genellikle günübirlik geziler için ziyaret edilmekte. Çünkü yaylada konaklayabileceğiniz bir tesis bulunmuyor.

Gölyanı yaylasını muhakkak ziyaret etmelisiniz.
Niye mi? Çünkü bu yaylada ufak ve şirin bir göl bulunmakta.
Turistlerin ziyaret akımına uğradığı en gözde yerlerinden biridir.
Sizinde görmenizi şiddetle öneriyoruz.

Karadeniz Bölgesinin iki adasından biri olan Giresun Adası, önemli turizm bölgelerinden biridir. Giresun Adasında birçok sur kalıntısı, kule, manastır ve pişmiş toprak fıçılar bulunmakla.
Tabi ki Turlara katılıp ziyaret etmeniz mümkün.

Giresun gezinizde kaleyi ziyaret edebilir ve günümüze gelen kalıntılara şahit olabilirsiniz.
Biz Kaleye nazaran manzarasını göstermeyi tercih ettik. Nedenini sizde anlamışsınızdır.

Şehrin Turizm akımını dengeleyen en büyük faktör ise Tirebolu kalesidir diyebiliriz.
Büyük bir kayanın üzerine inşa edilmiş olan Kale, ziyaretçilerine muhteşem bir manzarayla karşı karşıya kalmasını sağlıyor.

Fatih Sultan Mehmet döneminde Giresun’un alınmasında yararlılıkları görülen uç beyi Seyid Vakkas’a ait olan türbe, olayın vuku bulduğu 15. yüzyılda değil 19. yüzyılda yapılmıştır.

Giresun Müzesi’nde Tunç çağından Hititlere, Hellenistik dönemden Roma’ya, Bizans’a ve Osmanlı dönemine ait birçok eser bulunmakta. Silahlar, giysiler, taş kabartmalar, para örnekleri ve daha birçok tarihi parçayı göreceğiniz Giresun Müzesi, Merkez ilçedeki Sokakbaşı’nda bulunmakta.
Tarihi olarak da Giresun’un 18. yüzyıl eserlerinden biri olan Gogora Kilisesi, 1923 yılına kadar işlevselliğini korumuş olup, daha sonrasında bir süre boş kalmış, 1948-1967 yılları arasında ise cezaevi olarak kullanılmıştır. Kilise 1988 yılında müze olarak düzenlenmiştir.

Varlığından bir çok kişinin haberi olmayan Kuzalan Şelalesi ve mavi gölün güzelliği görenleri adeta büyülüyor. Turizm açısından kısa sürede oldukça ilgi görmeye başladı diyebiliriz.

ETİKETLER GEZİLECEK YERLER GİRESUN GİRESUN ADASI GİRESUN KALESİ GİRESUN MÜZESİ GÖL YANI YAYLASI KARADENİZ SEYYİD VAKKAS TÜRBESİ
Paylaş: