Amasya da Gezilecek Yerler

Amasya da Gezilecek Yerler

Toplamda şehir merkezi haricinde 6 adet ilçesi bulunmaktadır ve Karadeniz Bölgesindedir.

Göynücek Merzifon Gümüşhacıköy
Suluova Hamamözü Aşova

Amasya 2014 Sayımlarına Göre Toplamda 321.913 Kişilik bir nüfusa sahiptir.

Kurtuluş savaşının başlangıç temellerini atan amasya, krallık başkentliği yapmış, bilim adamları, sanatkarlar, şairler yetiştirmiş, şehzadelerin eğitim gördüğü bir belde olmuştur.

Dünyanın en güzel Misket elması, kirazı, şeftalisi ve bamyasının üretildiği, tarih ve doğanın birlikte bulunduğu ilginç bir antik kent görmek istiyorsanız sıcakkanlı ve misafirperver Amasya sizi bekliyor.

Turizm bakımdan ilgi gören amasya misafirlerine birbirinden güzel kültürel turizm olarak gezilecek yerler sunuyor.

Yolunuz Amasya ve çevresine düşerse Çorum, Tokat, Yozgat ve Samsun illerimize de uğramanızı öneririm. Bağlantılara tıklayarak gezilecek yerler listesine ulaşabilirsiniz.

1. Aynalı Mağarası ve Efsanesi
Aynalı Mağara: Dört bir yana kızını evlendireceğini bildiren dünyalar güzeli kızın babası, kızımın güzelliğini görüp de (gören güzelliğine dayanamayıp bayılıyor) dayanan ve onu dünya gözüyle seyredebilirse kızını ona verecektir. Bu çağrıya yedi iklim, dört bucaktan şehzadeler, vezir çocukları, dünya zenginleri, yiğitler, bilginler, kısacası gençliğine, bilek gücüne güvenenler dört nala Amasya’ya gelirler.

 2. Amasya Alçak Köprü
Alçak Köprü: Şehir merkezinde bulunan Alçak köprüsü, Roma döneminden günümüzde kalan tek köprüdür. Yüksekliğini ırmağın alçalıp yükselmesiyle kaybetmiştir ve adını da bu yüzden halk arasında Alçak köprü olarak kalmıştır.

3. Amasya - Kumacık Hamamı Resmi ve Hakkında
Kumacık Hamamı: Beyazıt Paşa Mahallesi’nde, Kunç Köprüsü’nün karşısında bulunan hamam, Yeşilırmağın karşı yakasındaki Şamlar Camii’nin de bânisi olan Kapıağası Ayas Ağa tarafından 1495 yılında yaptırılmış.

4. Amasya Saat Kulesi Hakkında
Amasya Saat Kulesi: 865 yılında Amasya Valisi Ziya Paşa tarafından yaptırılmıştır. 1938 yılındaki depremde yıkılmış, 1940 yılında YeniKöprü (Hükümet Köprüsü) yapılırken yenisini yaptırmak düşüncesi ile yıktırılmış, 2002 yılında yeniden inşa edilmiştir.

5. Halifet Gazi Türbesi
Halifet Gazi Türbesi: Amasya’nın batısındaki Şamice Mahallesi’nde, Amasya Valilerinden Danişmendli Emir Mücahit el Mübarizüddin Halifet Alp İbn Tûli için 1226’da yaptırılmıştır.

6. Çelebi Mehmet Medresesi Hakkında
Çelebi Mehmet Medresesi: Halk arasında Sultaniye Medresesi adıyla da bilinen Çelebi Mehmet Medresesi, Selçuklu medrese mimarisindeki 4 eyvanlı plan tipinde yapılmış. Avluda, giriş kapısı ve eyvanlar arasında üzerleri kubbeyle örtülü 20 adet medrese odası sıralanmış. Giriş kapısının üzerinde yer alan ve Amasya Mutasarrıfı Ziya Paşa tarafından 1866 yılında yaptırılmıştır.

7. Boraboy Gölü Hakkında
Boraboy Gölü: Borabay Gölü, Amasya`nın Taşova ilçesine 15 km, uzaklıkta olan, doğal bir krater gölüdür. Denizden 800 metre yüksekte bulunan gölün, derinliği ise 25 metredir.

8. Amasya Kalesi  Hakkında
Amasya Kalesi: Amasya İl merkezinde bulunan Amasya Kalesi Müthiş bir manzaraya sahip olup tüm şehri hemen hemen ayaklarınızın altına seriyor. Turizm bakımından da Amasya’nın en çok ilgi çeken yeri diyebiliriz.

9. Arkeoloji Müzesi Hakkında
Arkeoloji Müzesi: 1925 yılında Sultan 2. Beyazıt Külliyesi’nin bir bölümü olan medrese binasının iki odasında toplanan az sayıda arkeolojik eserler ile İslami Devir mumyaları bir araya getirilerek önce bir “Müze Deposu” oluşturulmuştur.
ETİKETLER ALÇAK KÖPRÜSÜ AMASYA AMASYA HANGİ BÖLGEDEDİRA MASYA KALESİ AMASYA NIN KAÇ TANE İLÇESİ VAR ?AMASYA NIN NÜFUSU NE KADARDIR ?ARKEOLOJİ MÜZESİ AYNALI MAĞARA EFSANESİ BORABAY GÖLÜ ÇELEBİ MEHMET MEDRESESİ KUMACIK HAMAMI
ETİKETLER ALÇAK KÖPRÜSÜ AMASYA AMASYA HANGİ BÖLGEDEDİRA MASYA KALESİ AMASYA NIN KAÇ TANE İLÇESİ VAR ?AMASYA NIN NÜFUSU NE KADARDIR ?ARKEOLOJİ MÜZESİ AYNALI MAĞARA EFSANESİ BORABAY GÖLÜ ÇELEBİ MEHMET MEDRESESİ KUMACIK HAMAMI
Karadeniz otelleri Karadeniz yaylaları Karadeniz turları Karadeniz tatili Karadeniz Yöresel Yemekleri Karadeniz Gezi Özel Günler için organizasyon düzenlenir Gezilere Arac Temin Edilir 
( GEZİLERE ARAC TEMİN EDİLİR ) 
Paylaş: